Verkeer

Uitreiking verkeerslabel
Een zee van vlaggen om kindcentrum It Boulân markeerde de plek waar de kinderen van OBS Hurdegaryp en CBS de Winde hun prachtig versierde fietsen konden stallen. De wedstrijd voor de mooist versierde fiets was gekoppeld aan de uitreiking van het verkeersveiligheidslabel van Veilig Verkeer Nederland. Het leverde schitterende resultaten op. Rijwielen werden omgetoverd in kunstwerkjes met als thema’s ‘lente’, ‘de pizzakoerier’, ‘Pasen’ en ‘EK voetbal’. Deze creaties lieten zien hoe betrokken kinderen en ouders zijn bij verkeerseducatie en het verkeer om het gebouw. De kinderen konden in de hal zien hoe het certificaat feestelijk werd uitgereikt door burgemeester Ter Keurs van de gemeente Tytsjerksteradiel.

De jury kon maar moeilijk kiezen uit de werkelijk prachtig versierde fietsen, fijn om te zien dat iedereen zo zijn best had gedaan om er wat moois van te maken. De prijzen voor de allermooiste fietsen op onze school waren voor Sienna (gr 1), Lieske (gr 2), Mark (gr 3), Myrthe (gr 4), Douwe (gr 5), Tjibbe (gr 6), Agnes (gr 7) en Martijn (gr 8) Gefeliciteerd met jullie prijs!