Meester Marcel

Bal probleem bovenbouw.

Het begon allemaal heel normaal. Tot dat we geen bal meer over hadden om mee te voetballen, omdat alle ballen lek/[afgepakt] waren door kinderwoud of door andere groepen. Toen begon de hel los te barsten. Groep8 had ruzie met groep7 omdat we de hele tijd ruzie hadden om 1 bal (omdat er maar 1 bal was.) Toen liep het uit de hand want we gingen die ene bal van elkaar afpakken en ruzie maken etc. Toen bedachten 3 kinderen genaamd: Duncan, Sam en Justin. Samen hadden ze een geniaal idee, namelijk dat we door de hele bovenbouw handtekeningen gingen verzamelen en dan aan de directeur zouden geven, zodat we konden laten zien dat we nodig nieuwe ballen moesten hebben. We hebben ook na gedacht dat we niet elkaars bal kunnen pakken door letters op de bal een kleur te geven!

is de nieuwe super sonice straatbal die niet snel kapot gaat. Made by sam, justin en duncan

Schooltuintje

Beste mensen wij zijn van het schooltuintje. Wij moesten potten als eerste de potten verven. We hadden ook houten tafeltjes staan en we hadden er 5 de klas hebben we in groepjes ingedeeld en hun hebben ze beschilderd maar we zijn ze zelf aan het lakken. De vader van Iris heeft voor ons houten bakken gemaakt voor de plantjes en groenten. Maar we moeten nog wel een worteldoek kopen.

M.V.G Tuintjescommissie groep 8

(Jelmer, Evi, Roos, Iris, Esmeralda en Stan)

Spoar8

In spoar8 leren we fries praten en de woorden kennen. Wij spelen met de klas meunstertún [monstertuin].

We moeten professor fries helpen met zijn productie door opdrachten te doen, zoals woorden met plaatjes te linken, geluiden, letters, zinnen en schrijven zo kan je de monsters verzorgen. Je kan daarbij ook lessen volgen. Maar het leukste is natuurlijk de meunstertún[monstertuin].

Niek/Brandon groep8

StilteLokaal

Het stiltelokaal is een lokaal waar je rustig kan werken.

Elke klas heeft vier kaartjes om toegang tot het stiltelokaal te krijgen.

Op het moment dat je er bent schrijf je je naam op een papier, zodat als er iets gebeurt ze kunnen zien wie dat misschien heeft gedaan.

Dat is sinds kort.

Je krijgt een maximale tijd van je juf of meester en daar hou je je aan.

Je mag niet in het stiltelokaal je pauzehap opeten.

Meester Johan kijkt regelmatig binnen en als je je niet aan de regels houd dan moet je terug naar de klas…..

De deur mocht altijd dicht maar nu moet hij open blijven, dan kan meester je horen als je iets fout doet.

En stiekem komt meester Wouter even om het hoekje kijken of je je wel gedragen hebt J.

Dat is het stiltelokaal en daar zijn we trots op!

Groetjes Herko, Elize, Andries en Lalé

Bomberbot

Dit hebben we in de klas geïntroduceerd.

Bomberbot is een programeer spel dat we in de klas doen.

Dat kon je doen op de computer/tablet/laptop doen.

Bomberbot wekt dat je bepaalde missie moet doen daar zitten levels in wat puzzels zijn dan moet je met tekens de level oplossen.

En de levels worden steeds moeilijker met meer opties.

Bijv. een pijltje naar boven dan ging je bomberbot eentje om hoog.

Je kan zelf een naam en je kleur van je bomberbot aanpassen.

Je kan ook eigen levels maken dat doe je om plaatjes te slepen de hele klas kunnen die levels spelen en je kunt ze ook namen geven.

je kan ook soort van programmeren hoe groot het level wordt.

Makers: Anas en Hylke