Contact

Contactgegevens

 van Weerden Poelmanstr. 2a
 9254 CS Hurdegaryp
 tel.: (0511) 47 20 26
 I: www.obs-hurdegaryp.nl
 E: hurdegaryp@opo-furore.nl
 

Schoolleider:

Albert Paauw

Groep 1/2

Juf Saskia en juf Wiesje

 

link naar foto albums

2017 - 8 juni - schoolreis groep 1/2

jubileum-wiesje

2017 - 12 april - gr. 1/2 - lammetjesdag

Bijdrage nieuwsbrief

Na de voorjaarsvakantie zijn we in de kleutergroepen begonnen met het project “Techniek”. Een project waarvan alle kleuters veel hebben geleerd door ontdekkend leren. We hebben oa. gewerkt over tandwielen, lucht, zweven, magneten, geluid en drijven en zinken. Sophia en Marlon spelen in de boot.

Marrit , Merel en Femke Eline maken mbv een magneet en een paperclip in de verf echte magnetische kunst.

Met z’n allen kijken naar alle rijdende ontworpen bouwwerken, gemaakt van oa lego, duplo, technisch dacta, noppert.Job en Brian kunnen al heel goed bouwen met bewegende kapla.En Luuk en Roan maken zelf een bouwtekening van hun eigen bouwwerk.Jairo, Jovanny, Femke en Sana maakten een kraan en een step van de houten Meccano.

Hier een demonstratie van Femke van de gemaakte step. Super, hij rijdt echt!

Naar aanleiding van het prachtige prentenboek “Mollenstad” zie je hoe Vincent, Jesse, Luuk, Lorik en Marit, met behulp van tandwielen graafmachines en boormachines voor onder de grond hebben ontworpen.

We hadden ook een heel bijzonder prentenboek in de klas, een magnetenprentenboek van de Gruffelo. Je kon met magneten het verhaal naspelen in het boek. We hebben zelf koelkastmagneten gemaakt over de Gruffelo.

Luca, Meike, Niek, Rosalie, Timo en Lukas maken een plakwerk over het boek.

In de klas waren veel boeken over techniek en proefjes en op “School t.v” keken we naar DR Testkees. Hij deed allemaal proefjes en bracht de kinderen weer op nieuwe ideeen; Hidde ontdekte dat je met radertjes uit de technische dacta kist een mixer kon maken. We hebben de mixer in de ontdekhoek gezet zodat iedereen zeepsop kon mixen , wat een feest.

Dr Testkees had het ook over een bliktelefoon. Maar wat is dat eigenlijk?Nodig 2 blikken een hamer en een spijker, 8 meter touw en bellen maar.Timo, Kevin, Stefan en Brendon vinden dit een grappige manier van bellen.

Ook probeerden Timo en Kevin of het echt mogelijk was de zelfgemaakte raketten de lucht in te blazen met een pomp….Spannend!

In het speellokaal zijn Thijs, Merel, Timo en Ivar testpiloten van de gevouwen vliegtuigjes.

2016 – 5 dec. – gr. 1/2 - sinterklaas

november 2016

Na de herfstvakantie zijn we begonnen met het thema “dinosaurussen in het herfstbos”.

We hebben prachtige kunstwerken gemaakt met verf, pandakrijt, ecoline, klei en ook dino‘s gemaakt van de duplo.

Als afsluiter nog een hele mooie Triceratopslampion gemaakt waarop we allemaal erg trots waren. We zijn op 11 november met onze lampionnen in optocht door de school, op bezoek geweest bij de peuters en het kinderdagverblijf . Wat een feest!

In beide kleutergroepen werd een dinobosgemaakt. Er stonden heel veel verschillende soorten dinosaurussen in het bos. We konden fijn met het dinobos spelen.

Rosalie, Hidde, Niek, vertellen dat de dinosaurussen heel hard brullen.

Lukas, Rowdy, Jesse en Jovanny staan bij het dinobos.

Ze hebben oranje ogen en dat vinden deze jongens heel er cool!

Tijdens de kringmomenten deden we naast de reken- en taalactiviteiten ook dansante vorming over dinosaurussen en andere dieren die in het herfstbos leven.

Groep 1b-2b doen mee met “een egel op de tegel”.

Wat hebben we tijdens de werkles gedaan?

Hidde, Besnik en Ruben hebben een lampion geknutseld.

Ook Kevin maakt heel zelfstandig en aandachtig eenTriceratops lampion.

Jesse en Marit maken al moeilijke lotto.

De plaatjes moesten van groot naar klein.

Hidde maakt van de duplo een dino. Dat was best wel moeilijk om een dino van een voorbeeld na te maken. Hij viel ook wel eens uitelkaar.

Ook met de blokken en de Kapla werden dierenverblijven en dinosaurussen gemaakt. Marrit en Femke Eline maakten van de blokken een Langnek.

Timo, Luuk en Job bouwden een dierenverblijf.

Luca, Timo, Kevin en Brendon zijn echte kunstenaars.

Ze laten vol trots hun geverfde dino’s zien.

Na de werkles gaan we heerlijk een appel eten, daarna spelen we buiten of gaan we gymnastieken in het speellokaal.

Luuk, Sophia, Alyssa, Lorik en Mutaz klimmen via de kippenladder in de toren en glijden via de glijbaan weer naar beneden. Joehoeoe.

Vincent, Jesse en Danielle klimmen en klauteren via de trap het klimrek in.

Vrijdagochtend 11 november was het eindelijk zover.

We gingen in optocht met alle kleuters naar de peuters en het kinderdagverblijf .

2016-14 oktober - voorleesochtend 

2016 - 20 juni - schoolreis gr. 1/2

2016 - maart - creatief met deeg

2016 - nationale voorleesochtend

Woensdag 3 februari hebben de leerlingen van groep 8 de leerlingen van groep 1 t/m 3 voorgelezen in het kader van de nationale voorleesochtend

Donderdag 4 februari is een mevrouw van de bibliotheek op bezoek geweest. Ze heeft verteld over het boek "We hebben er een geitje bij"

2015 - 29 mei - kleuterfeest

2015 - gr. 1/2 - sinterklaas

2014 - 3 dec. - gr. 1-2-3 -  pepernoten maken

2014 - 5 dec. - gr. 1/2 sinterklaas

2014 -december - gr.1a-2a - kerstwerkjes

 

 

 

 

Kleuterfeest 29 mei 2015

De kleuters gingen dit schooljaar niet op schoolreisje, nee, het tweejaarlijkse kleuterfeest was aan de beurt. Een aantal weken hebben we met z’n allen gewerkt over “Pluk van de Petteflet” en daarom was dit ook het feestthema.
Om 9 uur kwamen er allemaal Plukjes, Aagjes, Stampertjes, mevrouw Helderder op school, klaar voor een gezellige spelochtend met behulp van heel veel hulpouders.
In de hal stond een prachtige stormbaan, er was een Pluk gaat verhuizen spel, een hindernisbaan voor Langhors die de Stampertjes naar Egwijk aan zee moest brengen. Schone was ophangen van de Stampertjes. Dieren die gered moesten worden uit de het Speeltoestel in de Torteltuin. Een mevrouw Helderder hoedjesdans, Petteflet bouwen, Lispeltuut zoeken, kortom, volop vermaak.
Van al die spelletjes word je best moe, dikke rode wangen, zweten, pfff.
Er volgde een rustpunt in het “obs Hurdegaryptheater”: De juffen zorgden voor een spetterende voorstelling. Levende poppenkast.
Het was heel erg spannend. De parkeerwachter en Mevrouw Helderder hadden bedacht de Torteltuin weg te laten halen, zodat er geen overlast meer in de buurt zou zijn van de dieren. Geen vogelpoep meer op de ramen, meeuwen die je aanvallen…… Ze hadden een heel plan bedacht, maaaarrr de dieren uit de Torteltuin hadden  alles gehoord en vertelden dit plan aan Pluk en Aagje.
De parkeerwachter zou samen met mevrouw Helderder  de dieren gaan vangen en mevrouw Helderder ging dan de dieren verkopen aan Aqua Zoo, om zo aan geld te komen voor een hele mooie wasmachine. Helaas mislukte hun plan.
Pluk , Aagje en de dieren waren ze te slim af. Ze werden gevangen, kregen een Hasselbraam, wat werkte als een betovering. De parkeerwachter en Mevrouw Helderder wisten door de Hasselbraam helemaal niet meer wat er aan de hand was en vonden de Torteltuin prachtig. Door deze spannende gebeurtenis had iedereen honger gekregen en gingen Pluk, Aagje , Mevrouw Helderder en de parkeerwachter naar Vader Stampertje om frietjes te halen.
Alle kinderen hebben heerlijk gegeten en gedronken, tot slot nog een ijsje en een cadeautje mee voor thuis. Een zeer geslaagd feest.

 

 

AGENDA

Contact

Contactgegevens

 van Weerden Poelmanstr. 2a
 9254 CS Hurdegaryp
 tel.: (0511) 47 20 26
 I: www.obs-hurdegaryp.nl
 E: hurdegaryp@opo-furore.nl
 

Schoolleider:

Albert Paauw

 

AGENDA

Contact

Contactgegevens

 van Weerden Poelmanstr. 2a
 9254 CS Hurdegaryp
 tel.: (0511) 47 20 26
 I: www.obs-hurdegaryp.nl
 E: hurdegaryp@opo-furore.nl
 

Schoolleider:

Albert Paauw

 

AGENDA